Tiimi koulutettuja eläinpatologeja tukenasi

Solumo on kotimainen eläinpatologiapalvelu. Avullamme saat potilaallesi viimeisimpään tutkimustietoon perustuvan patologisen diagnoosin.

Ystävällinen asiakaspalvelu, kollegiaalisuus ja tiivis yhteistyö asiakkaidemme kanssa ovat meille avainasemassa. Teemme parhaamme tukeaksemme kliinistä työtäsi.

Kaikilla Solumon eläinpatologeilla on useiden vuosien kokemus diagnostisesta patologiasta. Lisäksi päivitämme osaamistamme säännöllisesti.

Kouluttaudumme

Kouluttaudumme

Eläinpatologian kansainvälinen erikoistumiskoulutus, Diplomate of European College of Veterinary Pathologists, sekä tohtorintutkinnot ovat vankka pohja osaamisellemme. Lisäksi kouluttaudumme säännöllisesti Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Olemme viettäneet useiden viikkojen työjaksoja arvostetuissa ulkomaisissa patologian alan yksiköissä, muun muassa Saksassa Justus Liebig Universität -yliopistossa ja Hannoverin Eläinlääketieteellisessä korkeakoulussa, sekä Yhdysvalloissa Cornellin yliopistossa.

Teemme yhdessä

Teemme yhdessä

Yksi Solumon kantavista ajatuksista on yhdessä tekeminen: keskustelemme, pohdimme ja opimme lisää yhdessä. Kollegan tuki on toisillemme aina saatavilla ja osaltaan varmistaa myös lausuntojemme korkeaa laatua. Kaikilla solumolaisilla on yli kymmenen vuoden työkokemus eläinpatologiasta. Meillä on laajat kotimaiset ja kansainväliset kollegaverkostot: tarvittaessa keskustelemme tapauksistamme heidän kanssaan ja konsultoimme erityisalojen spesialisteja.

outi simola

outi simola

ELL, Dipl ECVP

Laaja-alaisen lemmikkieläinpatologian tuntemuksen lisäksi Outilla on kokemusta tutkimuseläinten parista. Aiemmin hän on toiminut useita vuosia eläinpatologina Helsingin yliopiston Eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa sekä lääketeollisuudessa. Tällä hetkellä Solumon ohella Outi työskentelee myös eläinpatologina Ruokavirastossa.

"Outi on loputtoman kärsivällinen työmyyrä, häneltä ei jää mikään kivi kääntämättä oikeaa diagnoosia mietittäessä. Hän jaksaakin aina auttaa muita ja luoda rauhallista ilmapiiriä ympärilleen. Outilla on kadehdittavan nopea kyky omaksua uusia asioita, minkä ansiosta hän onkin oikea patologian kävelevä tietopankki!", kuvailee työkaveriaan Hanna-Kaisa.

niina airas

niina airas

ELT, Dipl ECVP

Niina on luotettava ja tarkka diagnostikko, joka tekee työnsä pitkän kokemuksen tuomalla nopeudella. Yleisimpien eläinlajien patologian lisäksi hän tuntee laajasti erityisesti kissojen sekä eksoottisten eläinten sairaudet. Niina on toiminut pitkään eläinpatologian yliopistonlehtorina ja diagnostikkona Helsingin yliopiston Eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa.

"Niina on patologian moniottelija, jossa yhdistyvät lempeä olemus ja rautainen osaaminen. Niinan kanssa on ilo työskennellä ja asiat hoituvat, sillä hän on aina diplomaattinen, eikä hermostu koskaan. Tieteellisiä projekteja hän luotsaa ihailtavalla organisointikyvyllä ja on ohjaajana useissa väitöskirjatöissä.", kertoo Outi työkaveristaan.

hanna-kaisa sihvo

hanna-kaisa sihvo

ELT, Dipl ECVP

Hanna-Kaisalla on monipuolista kokemusta niin lemmikkieläinten, hevosten kuin lintujenkin patologiasta. Tieteelliseen tutkimukseen liittyvä patologia on Hanna-Kaisan intohimo. Hän on aiemmin työskennellyt eläinpatologina Helsingin yliopiston Eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa sekä Evirassa.

"Hanna-Kaisa on rohkea ideoija ja verkostoituja, joka aistii patologian uudet tuulet. Hän on ystävällinen ja kannustava työkaveri sekä ikuinen optimisti. Hanna-Kaisa perehtyy aina innokkaasti uusiin haasteisiin, oli kyseessä sitten uusi kasvainluokittelu tai tekoälypohjainen patologian kuva-analyysi!", sanoo Niina kollegastaan.

Mitä tarkoittaa eläinpatologian diplomaattitutkinto?

Diplomate of European College of Veterinary Pathologists (Dipl ECVP) on kansainvälinen eläinpatologian erikoistumistutkinto.

Erikoistumiskoulutuksen aikana erikoistuja työskentelee kokeneen diplomaattieläinpatologin ohjauksessa vähintään kolmen vuoden ajan. Käytännön diagnostisen työn lisäksi koulutusohjelmaan sisältyy useita koulutuksia ja harjoitusjaksoja ulkomailla, eläinlääkäriopiskelijoiden opettamista, sekä tieteellistä tutkimusta. Koulutusohjelman jälkeen erikoistuja osallistuu vaativaan kolmipäiväiseen erikoistumiskuulusteluun, jossa testataan laajasti sekä teoriaa että käytännön osaamista eläinpatologiassa.

Tutkintonimikkeen säilyttääkseen eläinpatologian diplomaatin tulee työskennellä ja jatkokouluttautua aktiivisesti. Tutkinnon myöntänyt college uudelleenarvioi viiden vuoden välein jokaisen diplomaatin oikeutta käyttää nimikettä.

 • Käymiämme koulutuksia

  • CL Davis Foundation dermatopatologian, neuropatologian, sytologian jatkokoulutukset
  • European College of Veterinary Pathologists Annual Congress 2011, 2012, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018
  • Nordic Society of Veterinary Pathology seminaarit vuosina 2007-2019
  • Pathology of Laboratory Animals USA 2009, Europe 2017
  • Eläinpatologian intensiivikoulutukset yhteensä 16 viikkoa, muun muassa Italiassa, Espanjassa, Sveitsissä ja Saksassa
  • Työskentelyjaksoja eläinpatologian yksiköissä mm. Hannoverin Eläinlääketieteellisessä korkeakoulussa, Justus Liebig Universität -yliopistossa, Liverpoolin yliopistossa, sekä Cornellin yliopistossa
 • Aiheitamme tutkimuksen parissa

  • Kissojen suolistosairaudet
  • Kanien kohtukasvaimet
  • Lihasrappeuma broilereilla
  • Hevosten eosinofiilinen suolistotulehdus
  • Trichinella -loinen
  • Hevosten parapox-virus
  • Kissojen sydänsairaudet
© Solumo Patologit Oy